קאזן אסייתי

בישול בסיר ברזל עם דגש על קאזן אסייתי הופך כל הכנת ארוחה לחוויה. החזרה אל שיטות בישול קדומות עם דגש על חומרי גלם טבעיים כמו ברזל, אבן וחימר מעניקה לאוכל טעם מופלא. אתם לא תאמינו כמה טעם אפשר לקבל ללא תבלינים או רטבים תעשייתיים. הטיפים הבאים נועדו ללמד אתכם איך לבשל נכון עם קאזן אסייתי או כלי בישול אחר עשוי יציקת ברזל. 

מה זה קאזן אסייתי?

כלי בישול עשויים יציקת ברזל אינם כוללים חומרים רעילים כך שתהליך הבישול צפוי להיות בריא. ניתן למצוא היום בשוק מבחר כלי בישול עשויים ברזל יצוק. הכלים מתאימים לשימוש בתנור אפייה, על הכיריים וגם על מדורה. יש לכלי קאזן אסייתי את היכולת להגיע לטמפרטורות גבוהות במיוחד. החום מתפזר בצורה אחידה ונשמר לאורך זמן כך שכלי הברזל מומלצים במיוחד בעבור תבשילים שדורשים בישול ארוך. שימו לב, לפני השימוש הראשוני בכלי ברזל חשוב לשטוף אותם היטב במים ולייבש מיד (אין צורך בסבון). 

איך מנקים סיר ברזל?

אחרי שהשקעתם לא מעט ברכישת סיר קאזן אסייתי ונהניתם מאוד מהתבשיל הטעים, הגיע הזמן לשטוף את הכלי ולאחסן אותו עד לשימוש הבא. כלים עשויים יציקת ברזל דורשים תחזוקה למניעת התפתחות של חלודה. בתום הבישול נמתין להתקררות של הסיר ונשטוף אותו במים פושרים ללא סבון. ניקוי ידני נכון יותר בעבור כלי קאזן אסייתי כך שלא נכניס אותם אל מדיח הכלים. בהתאם לצורך נסיר לכלוך קשה בעזרת מברשת כלים. 

מיד לאחר כל ניקוי נקפיד לייבש היטב את הסיר עם מגבת. אופציה נוספת לייבוש של הכלי היא אידוי המים תוך חימום חוזר. אין לאחסן כלי ברזל מבלי לייבש אותם היטב. בהתאם לצורך נשמן מעט את כלי הברזל לפני האחסון. 

מחפשים גם כפפות נגד חום? הקליקו על הלינק

 

אהבתם את המאמר?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם

פריוריטי

מה זה פריוריטי?

פריוריטי היא אחת מהתוכנות העסקיות הפופולריות, הגמישות והנוחות ביותר לשימוש. אך זה לא מספיק על מנת להגדיר עד הסוף מה זה פריוריטי. בראש ובראשונה מדובר

קרא עוד »