תנורי אפייה הם מכשיר חיוני בכל מטבח. תנורי אפייה משמשים לאפיית לחם, עוגות ומוצרי מאפה אחרים, והם נועדו לחמם ולבשל מזון במהירות.
תנורי אפייה קיימים כבר שנים רבות אך הם השתנו לאורך השנים מתנורי הפחם שהיו בתחילה ועד למכשירים הדיגיטליים שיש לנו כיום.
ישנם מספר סוגי תנורי אפייה – תנור חשמלי, תנור גז ותנור הסעה. תנור חשמלי פועל על גוף חימום, תנור גז פועל באמצעות להבת גז ותנור הסעה פועל באמצעות זרמים של אוויר חם.
תנור אפייה הוא תנור בעל יכולת להגיע לטמפרטורות של עד 230 מעלות צלזיוס.
תנורי אפייה מומלצים מתוכננים להתחמם במהירות, מה שאומר שתוכלו לאפות את האוכל שלכם מהר יותר ובדיוק רב יותר. הם גם טובים יותר בחימום אחיד של פנים התנור, וזה חשוב לאפייה אחידה.
לאור תפקידו המרכזי במטבח, בחירת תנור אפייה היא החלטה חשובה שאין להקל בה ראש.
להלן מספר גורמים שכדאי לקחת בחשבון בעת רכישת תנור אפייה-
- חשוב לקחת בחשבון באיזו מהירות תנור האפייה מתחמם ועד כמה הוא מפיץ את החום בצורה שווה.
- האם בתנור קיימת פונקציה של ניקוי עצמי – לתנור אפייה עם אפשרות ניקוי עצמי יש חיישנים המזהים מתי הוא זקוק לניקוי, ותנור אפייה המנקה את עצמו דורש פחות ניקוי ותחזוקה מאשר תנור שאינו מנקה את עצמו.
- קיבולת: הקיבולת של תנורי האפייה היא הכמות המקסימלית של מזון שהם יכולים לבשל בבת אחת. קיבולת גדולה יותר פירושה שתוכלו לבשל יותר מזון בבת אחת, מה שאומר פחות זמן לבישול.
- שיטות בישול: אם תרצו לאפות, אז תצטרכו תנור אפייה עם פונקציית הסעה וטיימר דיגיטלי. אם תרצו לצלות, אז תצטרכו תנור אפייה עם פונקציית רוטיסרי וטיימר דיגיטלי.
מתלבטים אם לרכוש תנורי אפייה משולבים? הקליקו על הלינק