לא רק פירות יבשים – מגשי אירוח מיוחדים ומקוריים לט"ו בשבט

לא רק פירות יבשים – מגשי אירוח מיוחדים ומקוריים לט"ו בשבט

ט"ו בשבט הינו חג הלכתי של הוקרת תודה לטבע על כל מה שהוא מספק לנו. המקור לזמן חגיגתו ושמו של ט"ו בשבט הינו עצם העובדה שבזמן זה יורדים רוב הגשמים של השנה וזהו הזמן האידיאלי לשתילה של צמחים חדשים. בטו בשבט נהוג לאכול פירות טריים ובעיקר יבשים לזכר מנהג יהודי התפוצות לאכול פירות שמקורם בארץ ישראל ולצורך שימורם לאורך הדרך הארוכה שעברו לכל חלקי העולם, הם יובשו. ט"ו בשבט הינו חג של פיקניקים, וארוחים חגיגיים, אם אתם מתלבטים מה לרכוש ולהגיש בט"ו בשבט מלבד לפירות היבשים המסורתיים, המאמר הבא נכתב בשבילכם.

מגשי אירוח לט"ו בשבט שלא חשבתם עליהם

מגשי אירוח פוקצ'ות מטובלות

פוקצ'ה הינה לחם אפוי כאשר עליו נמצאים ירקות אפויים או מטוגנים וממרחים שונים. ניתן להכין ממרחים כגון פסטו מצמח בזיליקום שגדל בארץ ישראל וכך ליהנות מפוקצ'ה חגיגית במיוחד לחג הט"ו בשבט.

מגשי אירוח פינגר פוד

פינגר פוד הינם מטעמים בגודל שמתאים בדיוק לביס אחד. ניתן להכין מטעמי פינגר פוד ממגוון רחב של סוגים וטעמים. כך לדוגמא אם נרצה פינגר פוד מיוחד לט"ו בשבל, דוגמא טובה תהיה למלות טורטיות או למרוח על חתיכות לחמנייה ממרחי ירקות או פירות. ממרח זיתים שמקורם בארץ ישראל הינה דוגמא מצוינת. בקרו באתר https://www.canapes.co.il לתפריטי פינגר פוד מהממים.

אנטיפסטי

מגשי אירוח אנטיפסטי הינם אופציה נהדרת לט"ו בשבט. גם נהנים ממטעמי הטבע וגם זוהו שילוב נהדר כחלק ממנה עיקרית או ראשונה. למי שרוצה לחגוג לפי ההלכה, דאגו שהירקות מהם מכינים את האנטיפסטי גודלו בישראל.

סנדוויצ'ים צמחיים

לפני הקינוח שהינו בין היתר הפירות היבשים, ניתן להגיש סנדוויצ'ים צמחיים. את הסנדוויצ'ים נמלא בממרחים צמחיים וירקות כגון ממרח אבוקדו עם עגבניות. מגשי אירוח עמוסים בסנדוויצ'ים בעלי מילוי ירקות שונים, הינה אופציה נהדרת לגוון ולתת מבחר של מטעמים לאורחינו בט"ו בשבט.

קינוחים נוספים מלבד פירות יבשים

עוגיות מאגוזים טחונים. אל העוגיות ניתן להוסיף צימוקים וגם שלל של פירות יבשים נוספים.

מוס תפוחים או פירות אחרים. את המוס נכין בעזרת פירות אמיתיים כך שניחוח ט"ו בשבט יהיה באוויר.