גריל גז או גריל פחמים?

גריל גז או גריל פחמים?

רוב הישראלים אוהבים לעשות על האש. לא חשוב אם מדובר על אירוע משפחתי, מסיבת יום הולדת או סתם יום חג בפארק, בכל מקרה המנגל מהווה חלק מהותי מהחיים שלנו. הדבר נכון פי כמה וכמה, עבור מי שגר בבית פרטי עם גינה, היות ועבורם כל ארוחת שישי יכולה להפוך לחגיגה. מנגל הופך כל אירוע וכל מפגש למעניין יותר, היות ומעבר לריחות המפתים, מדובר על עוד אטרקציה שמעסיקה את כולם. אך היום במקום המנגל המסורתי, ניתן להשתדרג לדגם מודרני יותר של גריל גז כמו גריל גז נפוליאון טריומף 410 או גריל פחמים. שתי האופציות טובות ולכל אחת מהן יש את היתרונות והחסרונות שלה. חשוב כמובן להבין את כל הגורמים השונים, אשר אמורים להשפיע על הבחירה שלכם.

גריל גז או גריל פחמים – מה כדאי לבחור?

גריל גז הינו גריל שניתן להפעלה בלחיצה על כפתור. יש צורך לכוון לרמת החום הרצויה וליהנות מהאוכל. אין כאן יותר מדי התעסקות. לעומת זאת, גריל פחמים דורש יותר התעסקות אבל יש לו את הטעם הנוסטלגי של המנגל. גריל זה דורש הדלקה של הפחמים ונפנוף קבוע על מנת להבטיח את רמת הלהבות הרצויה. כלומר, מי שמחפש חיים קלים יותר ללא התעסקות מיותרת וללא צורך בניקיון מיוחד, צריך לבחור בגריל גז. מצד שני, מי שנהנה מכל התהליך, חייב ללכת על הפחמים.

מבחינה בריאותית, אוכל שמוכן על פחמים באש גבוהה וסופג את כל העשן, נחשב לפחות בריא היות ובמהלך התהליך נוצרים בו חומרים המזיקים לבריאות. לעומת זאת, אוכל שנעשה בגריל גז, אינו נחשב למסוכן היות ואין כאן שום חשיפה לעשן או לאש גלויה.

> כדאי גם לקרוא על מטבח חוץ מודולרי CONTINENTAL

מבחינת הטעם, חשוב להבין כי ישנו הבדל בין טען האוכל שנעשה על פחמים לבין אוכל שמוכן בגריל גז. מי שאוהב את הטעם השרוף, צריך להבין שהוא לא יקבל אותו בגריל גז. מצד שני, גם האוכל שמוכן בגריל גז יהיה טעים, פשוט בטעם פחות נוסטלגי. חשוב לזכור כי בגריל גז קיימת שליטה על רמת החום, לעומת גריל פחמים בהם נורא קשה לשלוט על חום אחיד וברמה מסוימת.