בדיקת שאריות אלרגנים במזון

אין ספק כי בדיקת שאריות אלרגנים במזון נחשבת לאחת הפעולות החשובות ביותר, עבור כל מי שסובל מאלרגיה לחלב, שומשום, בוטנים או כל סוג אחר של אלרגן. יש להבין כי אנשים אלרגיים עלולים לסבול מתגובה אלרגית חריפה, הגורמת להתנפחות של דרכי הנשימה העליונות, דבר שללא טיפול מהיר ומדויק עלול לגרום למוות. לכן אסור בשום אופן לזלזל בעניין, מאחר ובדיקה לא מקצועית או לא אמינה, עלולה לעלות בחייו של אדם אלרגי. כמובן שכל אחד עלול לסבול מאלרגיה מסוג אחר, החל מאלרגיה לגלוטן ועד לאלרגיה לבוטנים, שקדים, דגים וכדומה. לכן כל מי שעוסק בתחום המזון, חייב לוודא כי המזון שהוא מכין אינו מכיל שאריות אלרגנים, אשר עלולים לגרום ללא מעט סבל לאנשים אלרגיים. לצורך כך, יש לערוך בדיקת שאריות אלרגנים במזון, במטרה לשלול זאת ולאפשר לכל אחד ליהנות מהמזון בבטחה.

 

בדיקת שאריות אלרגנים במזון – כיצד לעשות זאת נכון?

היום ניתן למצוא לא מעט סוגים שונים של בדיקת שאריות אלרגנים במזון, מאחר ובזכות התפתחות הטכנולוגיה כל אחד יכול לוודא כי המזון והמוצרים שהוא מייצר אינו מכיל שאריות אלרגנים. ניתן למשל, למצוא קיט מהיר, אשר מסוגל לספק תשובות מהירות לגבי הימצאות של אלרגנים במזון, כגון גלוטן. מדובר על קיט קל ופשוט לביצוע, אשר מאפשר לבדוק מראש האם המזון מכיל שאריות של גלוטן. קיט מסוג זה למשל, מאפשר לוודא כי חומרי הגלם ששימשו להכנת המזון, מי השטיפה או המוצר הסופי, אינם מכילים שאריות גלוטן, העלולות להיות קטלניות עבור כל מי שרגיש לכך. כדאי לציין כי לכל סוג של בדיקה דרוש זמן ביצוע שונה, אך לרוב מדובר על זמן בדיקה העומד על 10 – 15 דקות. ברוב הפעמים מדובר על קיטים המאפשרים ביצוע של כעשר בדיקות.

 

צרו קשר עם חברת כמיטק.

אהבתם את המאמר?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם